RIMAVSKÁ SOBOTA: 24-ročný vodič jazdil napriek zákazu a pod vplyvom drog

RIMAVSKÁ SOBOTA – Zákaz činnosti viesť motorové vozidlá mal 24-ročný vodič osobného auta BMW X5, ktorého v pondelok (15. 1. 2024) zastavila hliadka dopravnej polície na Cukrovarskej ulici v Rimavskej Sobote. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) Banská Bystrica na svojej oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

Vodičovi bol už opakovane uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá a tiež ochranné protitoxikomanické liečenie ambulantnou formou. V súvislosti s konaním vodiča poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie a zároveň vzniesol obvinenie voči 24-ročnému vodičovi z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia,“ uviedli policajti.

Okrem spomínaných skutočností hliadka vodiča vyzvala k odberu biologického materiálu s cieľom zistenia prípadného požitia omamných a psychotropných látok. predbežné vyšetrenia potvrdili prítomnosť omamných a psychotropných látok v jeho organizme. Predbežne bola potvrdená prítomnosť amfetamínu, metamfetamínu a tiež canabisu,“ ozrejmilo KR PZ s tým, že presná koncentrácia omamných a psychotropných látok bude určená až z vykonanej analýzy krvi vodiča.

Počas kontroly bola vykonaná aj prehliadka vozidla, pri ktorej našli policajti z Obvodného oddelenia PZ v Rimavskej Sobote materiál, pri ktorom ide o podozrenie, že ma súvis s páchaním drogovej trestnej činnosti. „Zaistený materiál bude zaslaný na expertízne skúmanie. V tejto súvislosti je vedené trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť,“ zakončila polícia.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár