Hromadná nehoda pri Lučenci, zrazili sa štyri autá (DOPLNENÉ)

hromadná nehoda
Hromadná nehoda pri Lučenci

LUČENEC – Štyri osobné motorové vozidlá sa zrazili počas hromadnej nehody, ktorá sa stala vo štvrtok (22. 2. 2024) na Rapovskej križovatke pri Lučenci. Informoval o tom Ján Gašo z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (OS HaZZ) v Banskej Bystrici.

Zranené osoby sú v opatere poskytovateľa záchrannej zdravotnej služby,“ doplnil Gašo s tým, že na mieste zasahovali štyria hasiči s jedným kusom techniky.

Nehoda si vyžiadala uzavretie cesty II/585 v danom úseku. Obchádzka vedie cez Kalondu, Rapovce a Trebeľovce.

DOPLNENÉ o 14:28: Ako uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová, a mieste boli tri ľahko zranené osoby.

„Žena vo veku 47 rokov s poranením kolena a hrudníka bola ošetrená na mieste. Prevoz do nemocnice odmietla.Muža vo veku 25 rokov s povrchovým poranením ruky a tváre transportovali záchranári do nemocnice v Lučenci. Do rovnakej nemocnice bol prevezený aj 57-ročný muž s povrchovým poranením hlavy,“ vymenovala.

DOPLNENÉ 23. 2. 2024 o 13:28: Banskobystrické krajské riaditeľstvo Policajného zboru nehodu viac ozrejmilo na svojej oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

Podľa nej sa zrazilo vozidlo Ford, ktoré viedol 57-ročný vodič v smere od obce Panické Dravce, vozidlo Škoda Fabia, ktoré viedol 50-ročný vodič idúci v smere od Lučenca, vozidlo Škoda Fabia, ktoré viedla 47-ročná vodička idúca od Lučenca na Panické Dravce a vozidlo Peugeot Boxer s 49-ročným vodičom idúcim v smere od Rapoviec na mesto Lučenec.

„Pri dopravnej nehode došlo k zraneniu vodiča vozidla Ford s dobou liečby a práceneschopnosťou nad 42 dní. Ľahko sa zranil aj jeho 25-ročný spolujazdec. Ľahké zranenia utrpela aj vodička vozidla Škoda Fabia,“ konkretizovala polícia.

Na mieste, de sa hromadná nehoda stala, boli vodiči podrobení dychovým skúškam s negatívnymi výsledkami. Škoda na vozidlách bola odhadnutá na sumu takmer 12 000 eur.

Na miesto nehody bol prizvaný znalec z odboru dopravy. Cesta II/585 bola v dôsledku dokumentovania nehody a odstraňovania jej následkov takmer tri hodiny neprejazdná.

Miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Poverený príslušník Dopravného inšpektorátu v Lučenci začal trestné stíhanie za prečin ublíženie na zdraví.

Foto: Facebook.com/Dopravný servis okres Lučenec – Imrich Görči

Pridaj komentár