Lidl zavedie samoobslužné pokladne aj v našom regióne

samoobslužné pokladne

GEMER/NOVOHRAD. Obľúbený obchodný reťazec Lidl pred časom ohlásil zavedenie samoobslužných predajní aj na Slovensku. Tento zákazníkmi vyhľadávaný spôsob platenia bol doposiaľ dostupný len u ich partnerského reťazca Kaufland či konkurenta Tesco. Lidl možnosť obslúžiť sa svojpomocne cez samoobslužné pokladne zavedie aj v predajniach nášho regiónu.

Ako Sobotnik.sk informoval hovorca spoločnosti Tomáš Bezák, možnosť samoobsluhy chcú zaviesť v predajniach na celom Slovensku. Malo by sa tak stať do februára 2025. Zmeny sa dotknú čoskoro aj predajní v okresoch Rimavská Sobota, Revúca, Poltár či Lučenec.

„Nateraz nemáme definovaný presný termín inštalácii, predpokladáme však, že by sa tak malo stať v druhej polovici nasledujúceho obchodného roka (teda do februára 2025, pozn. aut.),“ spresnil hovorca.

Zvedením samoobsluhy by sa mala zredukovať čakacia doba pri pokladniach. „Našou primárnou motiváciou pri inštalovaní samoobslužných pokladníc je snaha umožniť zákazníkom rýchly a pohodlný nákup. Vychádzame tiež zo skutočnosti, že čoraz viac z nich preferuje platbu kartou. Z pohľadu nášho personálu vznikne viac priestoru venovať sa procesom v predajni a poskytnúť zákazníkom ešte lepší servis,“ priblížil Bezák.

Ako ďalej pokračoval, záujem zákazníkov využívať samoobslužné pokladne sa neustále zvyšuje. „Momentálne túto možnosť využívajú viac ako dve pätiny zo všetkých zákazníkov, pričom však v niektorých predajniach túto možnosť uprednostňuje viac ako 50 percent zákazníkov. Momentálne sa sústredíme na to, aby sa zákazníci zoznámili so samoobslužnými pokladnicami a používali ich bez problémov,“ doplnil s tým, že v každej zóne s novými pokladňami sa nachádza zamestnanec ochotný poradiť a pomôcť.

Foto: Lidl v Rimavskej Sobote (zdroj Wikimedia Commons)

Pridaj komentár