Protest poľnohospodárov bude aj v Rimavskej Sobote, vodiči musia rátať so držaním

RIMAVSKÁ SOBOTA – Traktorový protest poľnohospodárov sa uskutoční aj v Rimavskej Sobote, konkrétne vo štvrtok 22. februára 2024 predpoludním. Sobotnik.sk o tom informoval Norbert Keľo zo spoločnosti Keľo a synovia, ktorý je jedným z organizátorov.

Počítame, že na proteste bude okolo 80 až 140 traktorov a iných poľnohospodárskych strojov. Okolo 10:00 budeme odchádzať smerom od Gemernákupu ku plynárňam, okolo cintorína, cez železničnú trať a okolo starého internátu. Odtiaľ sa presunieme na Malohontskú ulicu, ktorá bude zablokovaná asi dve hodiny,“ priblížil Keľo.

Na tejto komunikácii v centre Rimavskej Soboty budú mať poľnohospodári so svojimi strojmi zastávku a zorganizujú tam aj tlačovú konferenciu. Ide o súčasť protestov, ktoré sú v rámci celej V4, teda okrem Slovenska aj v Maďarsku, Česku a Poľsku. Blokované budú aj niektoré hraničné priechody, ale v našich regiónoch Gemer-Malohont a Novohrad k tomu nedôjde.

Po skončení tlačovej konferencie na Malohontskej ulici vyrazí konvoj traktorov a poľnohospodárskych strojov na rozostavanú križovatku na Sobôtke a odtiaľ hlavnou cestou I/16 smerom do Oždian. Pri Kolibe sa otočia a vrátia sa späť ku Gemernákupu.

Poľnohospodári na Gemeri organizujú protest poľnohospodárov spolu s Gemerskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou. K protestu sa však pridávajú aj menší poľnohospodári, ktorí nie sú jej súčasťou. V čase protestu bude premávku riadiť a usmerňovať polícia, ktorú organizátori o organizovaní protestnej akcie informovali.

Foto: ilustračné, Facebook.com/Polícia SR – Prešovský kraj

Pridaj komentár