R. SOBOTA: Cez Valentín čakajú v nemocnici na darcov krvi darčeky, občerstvenie i prekvapenie

RIMAVSKÁ SOBOTA – Valentínska výzdoba, drobné darčeky pre páry aj jednotlivcov, sladké prekvapenia i občerstvenie. To všetko bude v období okolo sviatku Valentín pripravené pre darcov, ktorí prídu darovať krv na hematologicko-transfúziologické oddelenie v rimavskosobotskej nemocnici. Informovala o tom PR špecialistka siete Penta Hospitals Bianka Krejčíová.

Počas príjemnej odberovej atmosféry bude mať každý darca možnosť zistiť aj svoju krvnú skupinu. Zdravotníci na hematologicko-transfúziologických oddeleniach sa totiž častokrát stretávajú s tým, že darcovia nepoznajú svoju krvnú skupinu,“ vysvetlila Krejčíová.

V prípade vážnej autonehody, náhlej straty množstva krvi či rôznych iných zdravotných komplikáciách a nepredvídateľných situáciách je však podstatné, aby človek poznal svoju krvnú skupinu. Rovnako dôležité je poznať aj jej Rh faktor.

Môže to totiž v rozhodujúcich situáciách pomôcť zachrániť život nám aj našim blízkym. Práve preto sme v nemocnici spojili netradičný valentínsky zážitok so spoznávaním krvných skupín,“ doplnila PR špecialistka.

Špeciálne valentínske odbery sú pre darcov cez Valentín pripravené v dňoch:

  • 13.2.2024 od 7.00 do 10.00 hod.
  • 16.2.2024 od 7.00 do 11.00 hod.
  • 20.2.2024 od 7.00 do 10.00 hod.
  • 23.2.2024 od 7.00 do 11.00 hod.

Pridaj komentár