Priemyselný park v R. Sobote bol v sklze, tvrdí ministerka Saková

Denisa Saková

RIMAVSKÁ SOBOTA – Výstavbu štátneho priemyselného parku v Rimavskej Sobote, ktorú rieši od svojho nástupu do funkcie, našla ministerka hospodárstva Denisa Saková údajne v omeškaní. Uviedla to na svojom facebookovom profile po štvrtkovej (22. 2.) návšteve Mestského úradu R. Sobota a areálu, kde park vzniká.

Za pár mesiacov sme spravili potrebné kroky, aby sme minimalizovali sklz. Dnes (22. 2.) som osobne s primátorom mesta Rimavská Sobota Jozefom Šimkom navštívila stavbu, kde denne prejde viac ako 400 nákladných áut. Je vidieť čulý ruch a snaha robiť všetko pre to, aby sme stihli náročné termíny,“ uviedla Saková.

Dodala, že dobrou správou je aj fakt, že archeologické nálezy, ktoré sa na stavenisku našli, by nemali mať priamy vplyv na priebeh stavebných prác. „Chcem sa poďakovať aj primátorovi Rimavskej Soboty za pomoc a spoluprácu pri riešení tejto investície,“ zakončila ministerka.

Strategický štátny priemyselný park by mal byť postavený na ploche zhruba 80 hektárov v celkovo štyroch plánovaných etapách. Náklady na jeho prípravu a výstavbu by mali dosiahnuť čiastku bezmála desať miliónov eur a ráta sa so zhruba 450 až 500 pracovnými miestami. Ďalšie stovky miest by mali vzniknúť u subdodávateľov.

Prvým veľkým avizovaným investorom bola drevospracujúca spoločnosť Ziegler z Nemecka, tá však napokon od príchodu upustila. Štátu sa však podarilo získať ďalšieho nemeckého investora, firmu Winkelmann, ktorá chce v priemyselnom parku vyrábať zásobníky vody pre technologické systémy vykurovania a zásobovanie teplou vodou. Celkové investičné náklady tohto zámeru boli vyčíslené na 110 miliónov eur a investor sľubuje vytvoriť 452 nových pracovných miest.

V budúcnosti by mala pri areáli parku viesť rýchlostná cesta R2, jej pokračovanie od Lučenca na Tornaľu a Rožňavu je však v nedohľadne.

Foto: Facebook.com/Denisa Saková

Pridaj komentár