TISOVEC: Výmena vodovodu sa začne už na jar, budúci rok opravia cestu

Cesta Tisovec

TISOVEC – Ak sa vyberiete cestou I/72 z Rimavskej Soboty cez Hnúšťu a Tisovec do Brezna, najhorší úsek na vás čaká pri prejazde cez tretie menované mesto. Zatiaľ čo viaceré iné časti tejto komunikácie už boli opravené, cesta cez Tisovec na rekonštrukciu zatiaľ čaká.

Konkrétne boli v roku 2021 zrekonštruované časti hlavnej cesty I/72 na sever od Tisovca smerom na Bánovo a aj na juh smerom do Hačavy. Rovnako pred tromi rokmi sa opravy dočkali úseky pri Hrachove a Kocihe. Aktuálne ešte prebieha rekonštrukcia tejto komunikácie v Hnúšti, Rimavskom Brezove a okolí.

Problémom, pre ktorý zatiaľ nemohla byť opravená aj cesta cez Tisovec, je starý, 70-ročný vodovod, ktorý vedie v meste priamo pod touto komunikáciou. Písali sme o tom v článku ešte v roku 2022 s tým, že cestu bude možné zrekonštruovať až po výmene starých potrubí a vybudovaní nových vodovodných prípojok. Ide o dlhý úsek od závodu CSM Industry až po bývalé Srdiečko.

Ako na zasadnutí tisovského mestského zastupiteľstva (MsZ) v októbri 2023 informoval primátor Ján Vengrín, investičná akcia zo strany vodární sa presunula až na aktuálny rok 2024. Keďže však na tento rok už bola pôvodne naplánovaná aj oprava cesty, muselo dôjsť k jej presunutie na rok 2025, pretože aj z dôvodu dodržania technologických postupov by nebolo vhodné dávať nový asfaltový povrch hneď po prácach na vodovode. Novej cesty sa tak mesto na severe Rimavskosobotského okresu dočká budúci rok.

Primátor Tisovca pre Sobotnik.sk aktuálne potvrdil, že v tomto smere je všetko na dobrej ceste. „Mal som pracovné stretnutie so zástupcami vodární. Máme odkonzultované vzájomné dohody s vodárenskou spoločnosťou aj Slovenskou správou ciest. Koncom marca, alebo začiatkom apríla by malo prísť k realizácii vodovodu,“ konkretizoval Vengrín s tým, že rekonštrukcii cesty by už potom nemalo nič brániť.

Cesta I/72 je hlavnou spojnicou Gemera, Horehronia a Liptova. Začína sa v Rimavskej Sobote a pokračuje cez horský priechod Čertovica až k Liptovskému Hrádku. Jej celková dĺžka je viac ako 105 kilometrov.

One Reply to “TISOVEC: Výmena vodovodu sa začne už na jar, budúci rok opravia cestu”

  1. Pingback: Cestu medzi Rimavskou Baňou a Hnúšťou dokončia až v lete - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár