VEĽKÉ TERIAKOVCE: Auto zrazilo chodca, utrpel zranenia hlavy

VEĽKÉ TERIAKOVCE – Zranenie hlavy a ďalšie poranenia utrpel chodec, ktorého v stredu (21. 2. 2024) večer zrazilo osobné auto na prechode pre chodcov v strede Veľkých Teriakoviec. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Zraneným je miestny obyvateľ, ktorý v čase nehody prechádzal cez priechod pre chodcov. Podľa predbežných informácií z miesta nehody na felícii s poltárskou poznávacou značkou fungovali brzdy iba na jednom kolese, pre čo bola brzdná dráha aj pri nižšej rýchlosti okolo 15 metrov.

Zraneného muža transportovali záchranári do rimavskosobotskej nemocnice. Premávka bola na mieste striedavo púšťaná v jednom jazdnom pruhu a dopravu riadili policajti.

DOPLNENÉ 22. 2. 2024: Ako infomovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR na Facebooku, podľa predbežných zistení z miesta nehody sa 45-ročný vodič pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke.

Neskoro spozoroval 59-ročného chodca, ktorý vchádzal na priechod pre chodcov. Chodec pri nehode utrpel ťažké zranenia s dobou liečby viac ako 6 týždňov,“ konkretizovali policajti.

Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár