VRBOVCE: Muža na skládke biomasy privalil veľký betónový panel

VRBOVCE – Na skládke biomasy v dedine Vrbovce neďaleko Rimavskej Soboty vyhasol život 58-ročného muža. O prípade v sobotu (17. 2.) informovala televízia JOJ.

Ako uvádza, obyvatelia, ktorí žijú neďaleko skládky, najprv počuli z areálu strašný krik. Na miesto rýchlo dorazili záchranári, ktorí sa snažili pomôcť mužovi, na ktorého sa zvalil betónový panel. Podobné slúžia v areáli ako určité oplotenie biomasy.

„Telo 58-ročného muža bolo nájdené v blízkosti zvaleného betónového piliera. V prípade prebiehajú procesné úkony a bližšie informácie zo strany polície zatiaľ nebudú poskytovan,“ uviedla na margo udalosti hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Miesto udalosti, skládka biomasy Vrbovce

Zvalený panel na na mieste nachádza doteraz (nedeľa 18. 2.). Zatiaľ nie je jasné, čo muž na skládke vôbec robil. Podľa miestnych obyvateľov, ktorých sme sa na udalosť pýtali, šlo o človeka žijúceho vo veľmi skromných podmienkach, v dome bez elektriny a je podľa nich možné, že na skládke zbieral kusy dreva na kúrenie.

Samotná skládka vo Vrbovciach bola časti obyvateľov tŕňom v oku a údajne bola voči jej prevádzkovaniu spísaná petícia. Vecou sa mal zaoberať odbor životného prostredia Okresného úradu Rimavská Sobota. Skládka však fungovala naďalej.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár