Po Mestskom úrade v Lučenci čaká sťahovanie na dve miesta aj MsÚ Fiľakovo

MsÚ Fiľakovo

FIĽAKOVO/LUČENEC – Obidva mestské úrady (MsÚ) v Lučeneckom okrese budú v nasledujúcom období sídliť v nových priestoroch. MsÚ Lučenec už má sťahovanie za sebou, v prípade fiľakovského sa tak deje v týchto dňoch.

Dôvody sú však rozdielne. V prípade Lučenca ide o predaj pôvodného sídla na Novohradskej ulici, keďže patrí Univerzite Komenského v Bratislave a tá sa budovy rozhodla zbaviť. MsÚ Lučenec sa preto musel dočasne presťahovať až do dvoch lokalít.

Oddelenia, ktoré občania potrebujú navštevovať často, boli presťahované do budovy Okresného úradu Lučenec na Námestí republiky. Zvyšok úradu sídli v okrajovej časti mesta na Fiľakovskej ceste.

Dlhodobým cieľom lučeneckej samosprávy je vytvoriť spoločnú úradovňu okresného a mestského úradu práve v spomínanej budove na Námestí republiky, ktorá patrí mestu aj ministerstvu vnútra. To si však vyžaduje nákladnú rekonštrukciu a je otázne, kedy k nej dôjde.

V prípade MsÚ Fiľakovo je dôvodom rekonštrukcia historickej radničnej budovy. „S veľkou pravdepodobnosťou dôjde k jej obnove, hlavne zvonka a hlavne z energetického hľadiska. Pravdepodobne niekedy v apríli sa úrad odsťahuje do Mestského kultúrneho strediska a do podnikateľského inkubátora na Biskupickej ceste. Niektoré ‚solitéry‘ budú čiastočne aj inde,“ avizoval Agócs na februárovom zasadnutí. Podobne ako MsÚ Lučenec, aj MsÚ Fiľakovo bude sídliť dočasne v dvoch lokalitách.

Ako vtedy informoval Ivan Vanko, vedúci oddelenia výstavby, životného prostredia a stratégia rozvoja Mestského úradu Fiľakovo, mesto má na túto kompletnú rekonštrukciu vysúťaženú sumu zhruba 2,6 milióna eur.

„Vyzerá to tak, že do konca marca budeme mať podpísanú dotačnú zmluvu a hneď prvý aprílový týždeň by sme chceli odovzdať stavbu zhotoviteľovi,“ povedal Vanko s tým, že práce by mali podľa zmluvy trvať desať mesiacov.

Mesto Fiľakovo postupne obnovuje svoj mestský úrad od roku 2016. Doteraz však šlo iba o menšie opravy v rámci interiéru.

Pridaj komentár