Múzeum v Modrom Kameni organizuje Jarné gaštanové piatky

MODRÝ KAMEŇ – Slovenské národné múzeum – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, hrad Modrý Kameň (okres Veľký Krtíš) organizuje v najbližších týždňoch malé kultúrne matiné pod názvom „Jarné gaštanové piatky“ v rámci projektu HraMoKaPlus. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka múzea Dáša Ďuríková.

Gaštanové piatky sprostredkujú verejnosti ukážky spracovania plodov gaštana jedlého. Návštevníci si budú môcť pozrieť nielen postup ako sa pripravujú gaštanové špeciality, ale si ich prípravu aj vlastnoručne vyskúšať pod dohľadom miestnych cukrárok,“ uviedla Ďuríková.

Jarné gaštanové piatky sa uskutočnia v piatok 15. marca, 22. marca, 5. apríla a 12. apríla 2024 o 17:00 hodine v priestoroch hradnej cukrárne Castanea. Vstupné je päť eur, záujem o podujatie je potrebné nahlásiť na telefónnom čísle 047/24 54 100.

Aktivita je podporená z Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru 2014- 2021, Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky v rámci programu „Podnikanie v oblasti kultúry, kultúrne dedičstvo a kultúrna spolupráca“.

Cieľom projektu HraMoKaPlus – obnova priestorov barokového kaštieľa pre tradíciu slovenského hračkárstva a bábkarstva v remeselných dielňach, výrobu a predaj regionálnych produktov je obnova kultúrneho dedičstva a aktivity a služby v historickom interiéri pre návštevníkov múzea aj pre miestnu komunitu.

Pridaj komentár