Nákladné autá voziace kamenivo do priemyselného parku nedodržujú v obciach rýchlost

nákladné autá

GEMER/MALOHONT – V uplynulých mesiacoch si obyvatelia Rimavských Zalužian, Kocihy, Hrachova, Vrboviec a Veľkých Teriakoviec museli zvyknúť na časté prejazdy takýchto nákladných áut. Súviselo to s terénnymi prácami a prípravou podložia v budúcom štátnom priemyselnom parku medzi Sobôtkou a Kľačanmi, kam tieto nákladné autá vozili kamenivo z kameňolomu v Rimavskej Bani.

Nešlo o malý počet vozidiel, počas jedného popoludnia sme ich za hodinu narátali skoro 20. Samozrejme, je jasné, že materiál na stavbu treba nejako dopraviť, ale vodiči týchto áut podľa našich skúseností málokedy dodržiavali najvyššiu povolenú rýchlosť a cez dediny si to veselo šinuli zhruba 70 km/h.

Nejde len o odhad, raz sme za jedným takýmto náklaďákom šli a sedemdesiatkou išiel konštantne, vôbec ho nezaujímalo, či je v obci, alebo mimo nej.

Ľudia žijúci v týchto dedinách si už akosi zvykli na to, že veľa vodičov tu nedodržuje rýchlosť a niektorí dokážu obcou preletieť doslova ako šialenci. Policajti tam, bohužiaľ, rýchlosť príliš často nemerajú (možno sa to zmení, keďže prídu o svoje tradičné meracie miesto pri moste na Sobôtke).

Lenže predsa len je rozdiel, ak ide vyššou rýchlosťou osobné auto a nákladiak, plne naložený kameňmi. Keď sa okolo preženú takéto nákladné autá, človek má doslova chuť radšej pre istotu skočiť za plot.

Nateraz sa tento problém skončil, keďže príprava podložia v priemyselnom parku je v tejto fáze hotová a investor Winkelmann začína s výstavbou výrobných hál.

Lenže v budúcnosti sa to zopakuje, pretože terénne práce v priemyselnom parku sú rozplánované až do troch etáp. Na tú druhú už prebieha tender a má sa týkať úpravy terénu pod budúcimi parkoviskami či odstavnými plochami.

Pridaj komentár