Polícia objasňuje nehodu, ktorá sa stala v noci pri Nových Honoch

NOVÉ HONY – Dve osoby sa zranili pri nehode na hlavnej ceste I/16 pri Nových Honoch (okres Lučenec), ktorá sa stala v noci zo štvrtka na piatok (8. 3.). O prípade informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici na svojej oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

Podľa doposiaľ zistených informácií k nehode došlo tak, že 31-ročný vodič osobného auta Opel Zafira pri jazde s vozidlom v smere od Rimavskej Soboty na Lučenec prešiel pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla do protismeru, kde došlo k zrážke s vozidlom Mercedes, ktoré viedol 41-ročný muž,“ uviedli policajti.

Vodič Mercedesu sa podľa polície snažil kolízii zabrániť, stiahol vedenie vozidla na pravý okraj cesty, avšak napriek tomu došlo ku kontaktu vozidiel. „U vodiča Mercedesu pri dychovej skúške alkohol zistený nebol. U 31-ročného vodiča osobného auta Opel bol nariadený na zistenie alkoholu prípadne iných návykových látok odber krvi,“ dodali policajti.

Pri nehode došlo k ľahkému zraneniu 51-ročnej spolujazdkyne z vozidla Mercedes. 31-ročný vodič bol s ťažkými zraneniam z miesta prevezený do nemocnice.

Dokumentovanie dopravnej nehody si vyžiadalo aj čiastočné uzatvorenie cesty I/16. Premávka bola obmedzená približne 2 hodiny. Dopravná nehoda je naďalej v štádiu objasňovania.

Foto: KR PZ B. Bystrica

Pridaj komentár