Cestu medzi Rimavskou Baňou a Hnúšťou dokončia až v lete

Cesta v Hnúšti a okolí bude hotová až v lete
Cesta v Hnúšti a okolí bude hotová až v lete

HNÚŠŤA – Úsek cesty I/72 medzi Rimavskou Baňou a Hnúšťou, ktorý Slovenská správa ciest (SSC) od vlaňajšieho roka rekonštruuje, dokončia až v lete. Informovala o tom hovorkyňa SSC Jana Lukáčová.

Práce v tomto úseku, ktorý patril medzi najhoršie na celej 105-kilometrovej ceste I/72 vedúcej od Rimavskej Soboty až po Liptovský Hrádok, sa začali v apríli 2023. Predpoklad ich ukončenia bol v apríli tohto roka. Ako ale vidieť priamo na stavenisku, zostáva ešte dosť práce, napríklad aj na moste pri Mestskom úrade Hnúšťa či ďalej smerom na Tisovec.

Lehota výstavby bola zmluvne dohodnutá na 12 mesiacov. Táto lehota však neplynie počas výkonu zimnej údržby, ktorá bola v tejto zimnej sezóne cca dva mesiace. Preto je ukončenie stavby naplánované na jún 2024,“ konkretizovala Lukáčová.

Rekonštruovaný most pri Mestskom úrade v Hnúšti
Rekonštruovaný most pri Mestskom úrade v Hnúšti

Rekonštrukcia cesty I/72 Rimavská Baňa – Hnúšťa patrí do projektu „Modernizácia vybraných úsekov ciest I. triedy v Banskobystrickom kraji, 2. etapa“. Celková dĺžka rekonštruovaného úseku je 6,650 km. Projekt je zameraný na rekonštrukciu a rozšírenie vozovky, odvodnenie vozovky, rekonštrukciu priepustov, rekonštrukciu mostov, úpravu resp. výmenu dopravného značenia, výmenu a doplnenie bezpečnostných zariadení.

Celkové zmluvne dohodnuté náklady rekonštrukcie sú bezmála 8,8 milióna eur, je ale možné, že dôjde k určitému navýšeniu. Aktuálne prebieha posúdenie prác naviac, súvisiacich s opravou chodníkov, odvodňovacích zariadení a podobne,“ zakončila hovorkyňa.

Budúci rok by mal byť opravený posledný úsek tejto cesty, ktorý je vo vyslovene zlom stave. Ide o časť vedúcu mestom Tisovec, o ktorej sme písali v nedávnom článku.

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “Cestu medzi Rimavskou Baňou a Hnúšťou dokončia až v lete”

  1. Pingback: Všade samé semafory. Gemer a Novohrad zažili rozsiahle opravy ciest - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár