TIP NA SOBOTU: Ľadovo v Lučenci opäť hostí furmanské preteky

LUČENEC/ĽADOVO – Stredná odborná škola hotelových služieb a dopravy (SOŠ HSaD) v Lučenci v spolupráci s Asociáciou furmanov Slovenska organizuje v sobotu 27. apríla 2024 na školskom hospodárskom dvore Ľadovo už 8. ročník tradičného podujatia Jar na farme – furmanské preteky.

Pre návštevníkov máme pripravený pestrý sprievodný program, ktorého súčasťou budú folklórne vystúpenia detí, heligonkárov mladších aj starších, hudobno-spevácka skupina Haličan a Tetky – pletky z Novohradu. Poobede pódium obsadí kapela 22 dní,“ uviedla Lucia Spodniaková z organizačného tímu podujatia.

Program akcie odštartuje po 9:00 hodine. Hlavným lákadlom sú, samozrejme, divácky atraktívne furmanské preteky, ale návštevníci uvidia aj kynologické ukážky, predvedenie farmárskych zručností či súťaž v jedení bryndzových halušiek.

Furmanské preteky na Ľadove organizuje SOŠ HSaD od roku 2015 a doteraz sa uskutočnilo sedem ročníkov. Jedinými rokmi, keď sa preteky neuskutočnili, bolo obdobie 2020 – 2021, poznačené protipandemickými opatreniami v dôsledku epidémie Covid-19.

Vlani mali organizátori podľa vlastných slov najhoršie počasie od založenia akcie pred deviatimi rokmi, pretože ho poznačil vytrvalý silný dážď i menšie krúpy. Tohto roku by však malo byť počasie podľa predpovedí meteorológov lepšie, polojasné s teplotami do 18 stupňov a malou pravdepodobnosťou dažďa.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár