MÝTNA: Zrážka sanitky a odťahovej služby si vyžiadala ľudskú obeť

MÝTNA – Na ceste I/16 pod vznikajúcou estakádou rýchlostnej cesty R2 pri Mýtnej (okres Lučenec) sa v pondelok (8. 4. 2024) stala tragická dopravná nehoda. Vyhasol pri nej jeden ľudský život.

Podľa predbežných informácií z miesta nehody došlo k čelnej zrážke sanitky a vozidla odťahovej služby. 63-ročný vodič sanitky žiaľ zraneniam na mieste podľahol,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici na svojej oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

Zatiaľ bližšie nešpecifikované zranenia utrpel podľa polície aj spolujazdec, ošetrovateľ v lôžkovej časti sanitky, ktorý bol z miesta so zraneniami prevezený do nemocnice. Podľa predbežných informácií povrchové zranenia utrpela aj prevážaná pacientka a vodič odťahovej služby.

Nehoda si vyžiadala aj uzavretie cesty I/16 až do odstránenia následkov a riadneho zadokumentovania nehody.

Na miesto dopravnej nehody boli prizvaní aj súdni znalci z odboru cestnej dopravy. Presná príčina vzniku nehody ako aj všetky bližšie okolnosti jej vzniku budú predmetom ďalšieho jej vyšetrovania,“ doplnili policajti.

DOPLNENÉ 9. 4.: Sanitka, ktorá sa zrazila s odťahovým vozidlom, patrila Záchrannej zdravotnej služby Bratislava. Druhý člen posádky utrpel stredne ťažké zranenia a bol prevezený do nemocnice na ošetrenie a ďalšie vyšetrenia.

Na miesto boli privolaní i súdni znalci z odboru cestnej dopravy. „Presná príčina vzniku nehody, ako aj všetky bližšie okolnosti jej vzniku budú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala polícia.

Pridaj komentár