KLENOVEC: Tragická dopravná nehoda si vyžiadala jeden život

Nehoda Klenovec

KLENOVEC – Tragicky sa skončila nedeľná (28. 4.) nehoda v dedine Klenovec (okres Rimavská Sobota). Vyhasol tam život mladého vodiča. O tragickej udalosti informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici na svojej oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

Na začiatku dediny v križovatke na komunikácii II/526 vozidlo BMW GT 530d narazilo ľavou prednou časťou do odbočujúceho auta Suzuki Ignis. V dôsledku nárazu BMW zišlo mimo cestu vpravo (v smere na Hnúšťu),“ uviedla polícia na margo nehody.

Dodala, že auto zachytilo tri stromy a následne narazilo do betónového stĺpa elektrického napätia, ktorý zlomilo.

Vodič BMW vo veku 30 rokov zraneniam na mieste podľahol. Jeho 23-ročný spolujazdec sa zranil ťažko a bol letecky transportovaný do nemocnice v Banskej Bystrici,“ doplnili policajti.

Vodič Suzuki vo veku 53 rokov a jeho spolujazdkyňa sa pri nehode nezranili. Škoda na vozidlách a betónovom stĺpe bola predbežne odhadnutá na viac ako 20 000 eur.

Nehoda je v štádiu vyšetrovania, bol k nej prizvaný znalec z odboru dopravy. Bližšie okolnosti nehody ako aj miera zavinenia sú podľa vyjadrenia polície predmetom vyšetrovania.

Foto: KR PZ Banská Bystrica

Pridaj komentár