REVÚCA: Vnútroblok na sídlisku Stred III samospráva zrevitalizovala

vnútroblok

REVÚCA – Na jednom z najväčších revúckych sídlisk Stred III pribudol zmodernizovaný vnútroblok medzi ulicami Daxnerova, Tomášikova a Terézie Vansovej. Na projekt v celkovej hodnote 946 000 eur mesto získalo nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 760 000 eur.

Úprimne som dúfal v šťastný koniec našej 8-ročnej snahy. Som rád, že projekt začínajúci vyhlásením výzvy v roku 2016 sa podarilo úspešne zvládnuť a dnes hotové stavebné dielo slúži nielen obyvateľom sídliska, ale aj návštevníkom Revúcej,“ povedal primátor mesta Revúca Július Buchta.

Súčasťou vynoveného priestoru je ihrisko rozdelené pre dve vekové kategórie. Južná zóna je určená pre deti vo veku od 2 do 6 rokov. Nachádzajú sa tam nachádzajú prvky ako trampolína, šmýkačka, pružinové hojdačky, preliezačková zostava či skokanský mostík.

Zóna detského ihriska na severe je vyhradená deťom vo veku od 6 do 12 rokov s lanovou zostavou, kolotočom, hojdačkami a zostavou na precvičenie balansu. V areáli bola vybudovaná aj prvá multifunkčná dráha v meste určená pre cyklistov, kolobežkárov či korčuliarov.

Športovcov môže tešiť exteriérová fitness kruhová zostava, ale veľký dôraz pri projekte sa kládol aj na drobnú architektúru. Rôzne prvky vybavenia vnútrobloku spríjemňujú pohyb v areáli a zlepšili celkovú vybavenosť priestoru.

Jednou z najvýznamnejších zmien, ktorou si vnútroblok prešiel bola revitalizácia zelene. Pribudli desiatky druhovo rozličných stromov a kríkov. V areáli vnútrobloku bolo vysadených 10 kusov ihličnatých stromov, 57 kusov listnatých stromov a viac ako 1000 rôznofarebných kríkov. Celkovo sa obnovilo 15 800 m2 plochy vnútrobloku.

Vnútroblok so všetkými atrakciami bol pre verejnosť sprístupnený po úspešnej kolaudácii a slávnostnom otvorení, ktoré sa konalo vo štvrtok 4. apríla 2024.

Tento moment kedy vidíme ako sa z nových ihrísk i celého moderného priestoru všetci tešia a využívajú ho, je pre nás obrovskou odmenou za všetku námahu a úsilie, ktoré sme do revitalizácie vnútrobloku vložili,“ zakončil primátor.

Foto: Mesto Revúca

Pridaj komentár