R. SOBOTA: Dopravná situácia na križovatke Sobôtka je kritická, tvoria sa kilometrové kolóny (DOPLNENÉ)

kilometrové kolóny

RIMAVSKÁ SOBOTA – Kilometrové kolóny a dlhý čas čakania na prejazd. To je výsledok zmeny organizácie dopravy, ktorá v pondelok (29. 4.) ráno nastala na rozostavanej turbookružnej križovatke Sobôtka v Rimavskej Sobote.

Už v nedeľu podvečer si pozorní vodiči mohli všimnúť nové dočasné vodorovné dopravné značenie, ktorého cieľom je presmerovať premávku na už vybudovanú časť križovatky, aby cestári mohli začať robiť na tých častiach vozovky, ktorá bola zatiaľ v pôvodnom stave.

Na križovatke zároveň od pondelkového rána pribudlo niekoľko semaforov, ktoré veľmi spomalili premávku v tomto úseku. Ihneď sa začali tvoriť kolóny, ktoré po 9:00 v smere na Hnúšťu boli takmer až po Kľačany, teda necelé dva kilometre. Mnohí vodiči sa preto radšej otáčali a vracali sa nazad.

Viacerí vodiči vo facebookovej skupine Dopravný servis RS a okolie (SR) písali, že v smere od Hnúšte čakali asi polhodinu. Na hlavnej ceste I/16 je situácia ešte horšia a podľa dopravného servisu v Google mapách siaha kolóna vozidiel až po odbočku na Babin most pred Ožďanmi, teda vyše štyri kilometre. Z opačného smeru je kolóna až za čerpačkou Slovnaft na Košickej ceste, čo sú bezmála tri kilometre.

Smer Lučenec -> Rimavská Sobota za 1 hodinu 10 minút som sa posunula ledva 200 metrov,“ napísala v spomínanej dopravnej skupine vodička Naty.

Uvedenej križovatke je preto najlepšie sa úplne vyhnúť. V prípade hlavnej cesty I/16 sa to dá obísť cez Rimavskú Sobotu, Dúžavu, Dolné Zahorany a Veľké Dravce. V prípade severojužnej trasy zostáva využiť bočné cesty cez Kraskovo, Horné Zahorany a Vyšnú Pokoradz.

Kolóna pred Rimavskou Sobotou

DOPLNENÉ 11:15: Okolo 11:00 kolóna od Hnúšte úplne zmizla. V smere od Lučenca a Tornale však dlhé kolóny pretrvávajú od Čiernej lúky a vjazdu do R. Soboty od Bakty.

DOPLNENÉ 13:05: Popoludní sa postupne rozptýlila aj kolóna v smere od Lučenca. Stále však zostáva kolóna v smere od Tornale, ktorá je ešte dlhšia ako ráno. Zaberá celú Košickú cestu a siaha až do polovice cesty smerom do mestskej časti Vinice.

Kolóna na Košickej ceste
Kolóna na Košickej ceste

DOPLNENÉ 14:13: V smere od Hnúšte a Lučenca kolóny nie sú, ale tá od Tornale je stále dlhšia. Aktuálne siaha už po Vinice.

DOPLNENÉ 17:02: Ani popoludňajšia špička okolo 16:00 situáciu príliš nezmenila. Od Hnúšte sa už kolóna netvorila, od Lučenca chvíľami áno, ale rýchlo mizla. Dlhá kolóna však stále pretrváva na Košickej ceste. Siaha od semaforu na Sobôtke až po koniec mesta smerom na Tornaľu.

Aktuálne dianie počas druhého dňa reorganizácie premávky na Sobôtke sledujeme v tomto článku:

Foto a video: Sobotnik.sk

One Reply to “R. SOBOTA: Dopravná situácia na križovatke Sobôtka je kritická, tvoria sa kilometrové kolóny (DOPLNENÉ)”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Na Sobôtke sa opäť tvoria kolóny, situácia je však zatiaľ lepšia ako včera - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár