R. SOBOTA: Plážové kúpalisko špatí spustnutá budova. Fetuje sa tam, hovorí primátor

budova

RIMAVSKÁ SOBOTA – Pozostatkom z čias fungovania plážového kúpaliska v Rimavskej Sobote je malá budova pri ceste ku garážam, ktoré stoja za amfiteátrom. Kedysi slúžila ako strojovňa pre kúpalisko, dnes je chátrajúca, ošarpaná a postriekaná sprejmi.

Na túto zanedbanú stavbu opakovane upozornil na jednom z posledných zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanec Viliam Vaš. „Na konci pláže je jedna strašná budova, kde chodia rôzne skupiny mladých ľudí. Hrozí, že tam aj popadajú do jamy, ktorá v nej je. Skúsme to nejako doriešiť,“ upozornil poslanec.

Ako dodal, schádzajú sa tam rôzne skupiny ľudí. „Hrozia tam delikty, ktoré v minulosti riešila aj polícia,“ pokračoval Vaš, ktorý je zároveň predsedom komisie ochrany verejného poriadku a prevencie kriminality pri MsZ.

Poslanec sa opýtal, ako bude mesto tento problém riešiť v budúcnosti. „Pán Vaš, jednoduchá odpoveď, budova je naša, mestská, ale pozemok, na ktorom stojí, nie je,“ vysvetlil primátor Jozef Šimko.

budova

Pripomenul, že pred tromi rokmi chcel príslušný pozemok kúpiť. „Bohužiaľ, predbehol ma istý podnikateľ. Pretože keď chce mesto nejaký pozemok kúpiť, potrebuje na to minimálne štyri-pať mesiacov,“ skonštatoval primátor.

Spomínaný podnikateľ vlastní aj celé priestranstvo medzi Mestskou záhradou a amfiteátrom. Ide o miesto, ktoré sa využívalo ako parkovisko počas rôznych podujatí a nejaký čas slúžilo i ako skatepark (jeho pozostatky sú tam dodnes). Na stĺpe pri vjazde je dokonca upozornenie, že sa tam nesmie parkovať bez povolenia vlastníka.

Primátor hneď na schôdzi prisľúbil, že dá pokyn riaditeľovi Technických služieb mesta, aby vchod do tejto budovy dal zamurovať, alebo iným spôsobom do nej zamedzil vstup. „Lebo tam sa skutočne fetuje, povedzme si to chlapsky a otvorene,“ vyjadril sa Šimko.

budova

Ako reagoval poslanec Roman Vaľo, odporučil by mestu dohodnúť sa s daným podnikateľom. „Urobte vzájomnú dohodu, aby umožnil urobiť tie úpravy, alebo aby sa to strhlo, veď je to banálna investícia,“ poznamenal.

Na tento budove mesto aj v minulosti osadilo mreže na zamedzenie vstupu, ale podobne ako na objekte bývalého internátu na Školskej, ani tu nevydržali dlho.

Pridaj komentár