Rimavská Sobota

R. SOBOTA: Na Sobôtke sa opäť tvoria kolóny, situácia je však zatiaľ lepšia ako včera

Kolóny, ktoré sa pri R. Sobote tvorili v pondelok

RIMAVSKÁ SOBOTA – Premávku pri Rimavskej Sobote v pondelok (29. 4.) skomplikovala zmena organizácie dopravy na stavenisku turbookružnej križovatky na Sobôtke. V rámci nej boli vozidlá presmerované na novovybudovanú časť kruhového objazdu, aby cestári mohli začať pracovať na jeho druhej časti. Zároveň pribudli semafory.

Táto zmena však priniesla kilometrové kolóny a dlhé čakanie na prejazd križovatkou. V smere od Hnúšte bola v pondelok situácia najhoršia okolo 9:00 až 10:00, keď kolóna siahala až takmer po Kľačany. V smere od Lučenca bola najdlhšia kolóna zhruba po odbočku na Babin most. Na rozdiel od smeru z Hnúšte tu kolóna vydržala zhruba do poludnia.

Najhoršia situácia však bola na Košickej ceste v smere od Tornale. Tam sa kolóna udržala až do večera a chvíľami siahala až po mestskú časť Vinice. Všetko dôležité zo pondelka nájdete v našom včerajšom článku.

Situáciu budeme sledovať aj dnes v tomto článku, ktorý budeme počas dňa aktualizovať a dopĺňať:

7:46 – Situácia je zatiaľ na Sobôtke pokojnejšia ako včera. Podľa dopravného servisu v Google mapách sa síce kolóny na Sobôtke tvoria, ale zatiaľ sú podstatne kratšie. Najdlhšia je od Hnúšte a siaha asi po odbočku k bývalým ZŤS.

Vodiči vo facebookovej dopravnej skupine Dopravný servis RS a okolie (SR) hlásili ráno okolo 7:00 zdržanie 10 až 20 minút.

8:09 – V smere od Tornale vodiči krátko po ôsmej ráno hlásia zdržanie asi 15 minút.

9:19 – Podobne ako včera, aj dnes sa situácia po deviatej ráno začala zhoršovať. Tentoraz sa však dlhšie kolóny tvoria len na hlavnej ceste I/16, teda v smere od Lučenca a Tornale. Od Hnúšte je iba kratší rad vozidiel a malé zdržanie.

9:40 – Ako sme sa presvedčili priamo na mieste, v smere z Hnúšte je skutočne minimálne zdržanie. Od Lučenca sa tvoria kolóny zhruba do polovice roviny pred Čiernou lúkou.

10:35 – Od Hnúšte sa kolóny prakticky netvoria, ako sme sa opakovane presvedčili priamo na mieste. Na Košickej ceste je však kolóna aktuálne zhruba po železničný nadjazd.

10:58 – Na dopravné obmedzenia na Sobôtke aktuálne upozorňuje na svojej facebookovej stránke aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) SR.

„Vodiči by mali pri plánovaní svojej cesty rátať s možnými meškaniami a to až dve hodiny. Mnohí vodiči už začali využívať alternatívne trasy cez Husinú alebo, v prípade cesty do Hnúšte, cez Kraskovo,“ uvádza KR PZ.

11:40 – Takto to dnes vyzerá na stavenisku v úplnom strede križovatky:

13:32 – Teraz popoludní sa dá povedať to, čo platilo aj ráno – situácia je v porovnaní s pondelok lepšia. Kolóny sa tvoria hlavne na ceste I/16 od Lučenca a Tornale, ale sú kratšie ako včera. V smere od Lučenca sú zhruba od začiatku mesta (teda tabule s príslušným označením) a na Košickej ceste siahajú k areálu RISO-R.

14:57 – Všimli sme si, že niektorí vodiči si skracujú cestu z Cukrovarskej ulice na Košickú cestu „poľnou“ nespevnenou cestou popri Rimave. Teraz, keď je sucho, dá sa osobným autom bez problémov prejsť.

16:49 – Ani popoludňajšia špička nepriniesla výrazné zhoršenie dopravnej situácie. Okolo 16:30 sme si prešli križovatku z troch smerov a od Hnúšte sa čakalo len pár minút. Od Lučenca bola asi polkilometrová kolóna a na Košickej ceste siahala po križovatku s Čerenčianskou.

Počas celého dňa to teda bolo lepšie ako včera. Uvidíme, ako to bude počas ďalších dní, hlavne v piatok, keď je na hlavnom ťahu od Zvolena na Košice tradične hustejšia premávka.

Správu počas dňa aktualizujeme o nové informácie, obnovte si, prosím občas stránku, alebo ju znovu otvorte…

Sobotnik.sk

View Comments

    Recent Posts

    RADNOVCE: Na post starostu kandiduje 6 ľudí, 4 z nich sú nezamestnaní

    K urnám prídu voliť starostu či poslanca aj obyvatelia niektorých obcí Gemera-Malohontu a Novohradu. Celý…

    11 hodín ago

    RIMAVSKÁ SOBOTA: Dokedy bude zúžená cesta pri priemyselnom parku?

    Zúžená cesta by čoskoro mala byť minulosťou, ako potvrdila polícia aj ministerstvo hospodárstva. Stane sa…

    13 hodín ago

    Na hlavnej ceste medzi Tornaľou a R. Sobotou skončilo auto prevrátené na boku

    Jedna osoba utrpela zranenia pri dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok večer na hlavnej…

    1 deň ago

    Pozreli sme sa do veľkej slovenskej bane. Už čoskoro môžete aj vy

    Novou turistickou atrakciou Gemera sa stanú vstupy do bane pri Jelšave. Pôjde o nevšedné dobrodružstvo…

    4 dni ago

    Hollókő je unikátna maďarská dedina so strechami z Poltára

    Klenotom medzi maďarskými dedinami je obec Hollókő. Pre zachovanú ľudovú palócku architektúru je lákadlom pre…

    6 dní ago

    R2 KRIVÁŇ – MÝTNA: Problém so skládkou ani po roku nevyriešili. Môže to ovplyvniť termín dokončenia

    Najzložitejšia slovenská dopravná stavba súčasnosti, rýchlostná cesta R2 Mýtna - Kriváň, napreduje každým dňom Celý článok…

    7 dní ago