Cyklotrasa Rimavská Sobota – Poltár je najkrajšia na Slovensku, tvrdí predseda BBSK Lunter

Tunel na cyklotrase Rimavská Sobota - Poltár, najkrajšia cyklotrasa na Slovensku
Tunel na cyklotrase Rimavská Sobota – Poltár, ktorú predseda BBSK označuje ako najkrajšiu na Slovensku

OŽĎANY – Cyklotrasu Rimavská Sobota – Poltár dnes (1. 5.) predseda BBSK Ondrej Lunter pri oficiálnom otvorení označil za najkrajšiu na celom Slovensku. Musíme s ním súhlasiť, aj keď ako veľkí lokálpatrioti v tomto hodnotení nie sme objektívni:-)

Ako pozvánku pre tých, ktorí si zatiaľ túto trasu neprešli, pridávame pár fotografií z okolia Oždian, kde je asi najzaujímavejší úsek celej trasy. Veď najprv tam vedie 160-metrovým tunelom, následne ide popod estakádu rýchlostnej cesty R2 a napokon mostom ponad hlavnú cestu I/16.

V tomto úseku sú aj dve odpočívadlá. Jedno je kúsok za Ožďanmi smerom na Hrnčiarsku Ves a druhé priamo pod estakádou. Poskytuje nielen zaujímavý pohľad na túto cestnú stavbu, ale aj krásny výhľad na Ožďany a široké okolie Rimavskosobotského, Lučenského a Poltárskeho okresu.

Na záver ešte raz spomeňme už zmienený most ponad hlavnú cestu. Je úplne nový, keďže ten pôvodný železničný bol po zrušení trate premiestnený kdesi na východné Slovensko. Zaujímavosťou je, že popri ňom vedú hore k cyklotrase schody, takže ak napríklad niekto príde autom s bicyklami na nosiči, môže vozidlo odstaviť na odpočívadle pri moste a jednoducho vyjsť k cykloceste.

No a druhou, už doslova historickou zaujímavosťou je niekdajší nápis, ktorý bol na jednom z pilierov mosta v 90. rokoch. Niektorí pamätníci si možno spomínajú, ako znel: „Pite pivo Gemer a bude vám dobre“ 🙂

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár