RIMAVSKÁ SOBOTA: Výrazné dopravné obmedzenia na Sobôtke sa čoskoro skončia

výrazné dopravné obmedzenia

RIMAVSKÁ SOBOTA – Potrvá to už len zhruba dva týždne a výrazné dopravné obmedzenia, ktoré ovplyvňovali dopravu na stavenisku turbookružnej križovatky Sobôtka pri Rimavskej Sobote, sa skončia. Po primátorovi Jozefovi Šimkovi to potvrdzuje aj Slovenská správa ciest (SSC).

Na úvod pripomeňme, že o skoršom ukončení prác informoval rimavskosobotský primátor na májovom (28. 5.) zasadnutí mestského zastupiteľstva. Ako uvádzame v našom nedávnom článku, Šimko povedal, že asfaltérske práce budú ukončené 15. júna 2024 a celkovo bude križovatka dokončená 15. augusta 2024. Pôvodne to malo byť až v septembri.

Tieto informácie sme si overovali aj u SSC, ktorá nám dnes (30. 5.) odpísala. Jej vyjadrenie znie z časového hľadiska dokonca ešte o čosi optimistickejšie. „Práce na II. etape realizácie asfaltových vrstiev sa začnú vo štvrtok 6. júna a skončia do piatku 14. júna 2024. Ukončenie celej stavby je podľa zmluvy stanovené na 8. augusta 2024,“ konkretizovala hovorkyňa SSC Jana Lukáčová.

výrazné dopravné obmedzenia

Primátor zároveň na zasadnutí zastupiteľstva naznačil, že práve v polovici júna by sa mali skončiť aj výrazné dopravné obmedzenia, ktoré tu vodiči v rôznej forme zažívajú už desať mesiacov. Konkrétne sme sa teda na to opýtali SSC.

Po ukončení prác na asfaltových vrstvách budú ešte prebiehať dokončovacie práce (osadenie zvodidiel, úprava svahov, betonáž časti kruhového objazdu pre nadrozmerné prepravy). Avšak doprava bude obmedzená len čiastočne,“ povedala Lukáčová.

Tieto čiastočné obmedzenia hovorkyňa nekonkretizovala, ale pôjde zrejme hlavne o zníženie rýchlosti či zúženie jazdných pruhov počas dokončovacích prác.

SSC sme sa pýtali aj na ukončenie rekonštrukčných prác na 6,6-kilometrovom úseku cesty I/72 medzi Rimavskou Baňou a Hnúšťou, ktoré prebiehajú od vlaňajšieho apríla. Naposledy avizovaným termínom dokončenia bol jún 2024. Podľa Lukáčovej to stále platí, konkrétne by práce mali byť skončené koncom júna 2024.

Prečítajte si aj náš pôvodný článok:

One Reply to “RIMAVSKÁ SOBOTA: Výrazné dopravné obmedzenia na Sobôtke sa čoskoro skončia”

  1. Pingback: Turbookružná križovatka na Sobôtke bude dokončená skôr ako sa plánovalo - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár