LEHOTA NAD RIMAVICOU: Na deň obce príde opäť interpret zvučného mena. Novinkou bude ryžovanie zlata

LEHOTA NAD RIMAVICOU – Stalo sa už tradíciou, že samospráva Lehoty nad Rimavicou (okres Rimavská Sobota) si na svoj Kultúrno-športový deň obce každoročne zabezpečí známeho interpreta, čím prekonáva aj mnohé mestá. Rovnako to bude aj tohto roku.

Hlavnou hviezdou podujatia je totiž jedna z najznámejších českých speváčok Ilona Csáková. Okrem sólovej kariéry bola členkou skupiny Laura a její tygři, preslávil ju muzikál Kleopatra a stala sa tiež porotkyňou tretej série súťaže Česko hľadá SuperStar.

Program kultúrno-športového dňa v Lehote sa začína v sobotu 8. júna 2024 už o 9:00. Hudobnú časť otvorí o 12:00 vystúpenie prakticky domácej, rimavskosobotskej skupiny Maduar, ktorá už v Lehote vystupovala. O 14:00 zabaví deti dvojica Fifo a Vierka, no a o 15:00 vystúpi na pódium spomínaná najväčšia hviezda Ilona Csáková.

Novinkou tohto ročníka je medzinárodná súťaž v ryžovaní zlata. „Začali sme to už vlani, ale iba skúšobne – ako ukážky pre deti. Boli sme však oslovení, či by sme u nás neusporiadali aj regionálnu súťaž,“ priblížil pre Sobotnik.sk starosta Lehoty nad Rimavicou Ivan Antal.

Táto súťaž sa začína už v piatok 7. júna o 20:00 a v sobotu pokračuje celý deň kategóriami amatérov, profesionálov, veteránov, juniorov aj detí. Vyvrcholením bude kategória trojčlenných družstiev. „Bude to medzinárodná súťaž, pretože sa do nej prihlásili súťažiaci z až šiestich štátov – Slovensko, Nemecko, Rakúsko, Taliansko, Poľsko a Česko,“ vymenoval starosta.

Do súťaže amatérov sa bude môcť ktokoľvek prihlásiť aj priamo v deň podujatia, chýbať nebude ani škola ryžovania zlata. „Prisľúbila nám účasť aj šesťnásobná majsterka sveta v ryžovaní zlata,“ doplnil Antal.

Chýbať nebudú ani sprievodné akcie ako vystúpenie Rytierov z Martina, vojenské ukážky z II. svetovej vojny, ale aj kolotoče, kone či maľovanie na tvár. Samozrejmosťou je dobré jedlo, o ktoré sa okrem iných postará známy šéfkuchár Marcel Ihnačák. Vstupné je dobrovoľné.

Ako starosta vlani prezradil pre Mynovohrad.sme.sk, zabezpečovať každoročne známych interpretov do neveľkej dediny s 250 obyvateľmi sa im darí mimo iného vďaka dobrej spolupráci s hudobnou agentúrou a pomoci firiem i podnikateľov z obce aj okolia.

V minulosti vďaka tomu v Lehote nad Rimavicou vystúpili napríklad súrodenci Hečkovci, raper Ego, rocker Paľo Drapák, ale aj Salco, Robo Šimko so skupinou Massriot či už spomínaný Maduar. Ako moderátor bol v Lehote Štefan Skrúcaný, návštevníkov zabával Ander z Košíc a deťom sa venovali Marcela Molnárová a Bibiana Ondrejková. Vďaka atraktívnemu programu tak na deň obce do Lehoty nad Rimavicou každoročne prichádzajú aj ľudia z blízkeho i širšieho okolia.

Pozrite si fotogalériu z predchádzajúcich ročníkov podujatia:

Foto: Sobotnik.sk a Ivan Antal

Pridaj komentár