SOROŠKA: Pri nehode štyroch áut sa zranilo šesť ľudí

SOROŠKA – Šesť osôb utrpelo zranenia pri nedeľnej (2. 6.) dopravnej nehode, ktorá sa stala na horskom priechode Soroška v smere od Jablonova nad Turňou (okres Rožňava). Podrobnosti o nešťastnej udalosti uviedla na Facebooku letecká záchranná služba Air-Transport Europe.

Pri dopravnej nehode štyroch osobných motorových vozidiel zasahovali aj dva záchranárske vrtuľníky ATE. Bratislavská posádka pri návrate z predchádzajúceho letu dostala na palubu požiadavku ako prvá. Na mieste nehody, kde sa nachádzalo 6 zranených, z toho jedno dieťa, tak pristávala do niekoľkých minút,“ uviedlo Air-Transport Europe.

Do svojej starostlivosti si záchranári prevzali najťažšie zranenú, 38-ročnú ženu, ktorá utrpela vážne poranenie hrudníka a brucha. „Lekár jej poskytol neodkladné ošetrenie, medikamentóznu liečbu a po preložení na palubu bola pacientka pri vedomí, no s vážnymi poraneniami letecky prevezená na Kliniku úrazovej chirurgie UN L. Pasteura v Košiciach,“ doplnili leteckí záchranári.

Po prijatí výzvy bezodkladne vzlietla k nehode aj košická posádka leteckých záchranárov. Tá si po pristátí prevzala 10-ročné dieťa s poranením hrudníka a podozrením aj na poranenie brucha.

Po ošetrení a preložení na palubu bolo dieťa v stabilizovanom stave, pri vedomí vrtuľníkom transportované do UN L. Pasteura v Košiciach. Ostatní zranení ostali v starostlivosti pozemných záchranárov,“ zakončila Air Transport Europe.

DOPLNENÉ 3. 6. 2024: Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) Košice na svovej facebookovej stránke Polícia SR – Košický kraj, podľa doterajších zistení 51-ročný vodič z okresu Topoľčany viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia po ceste I/16.

„V smere jazdy od obce Hrhov na obec Lipovník a z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom zn. Škoda Octavia (zelená farba), ktoré viedol 47-ročný vodič z okresu Košice okolie,“ priblížila polícia.

Podľa predbežných lekárskych správ pri dopravnej nehode štyri osoby utrpeli ťažké zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní, dve osoby utrpeli ľahké zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti do 7 dní.

„Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala. Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody bol úsek cesty uzatvorený na nevyhnutné potrebný čas a po odlete leteckých záchranárov bol sprejazdnený striedavo v jednom jazdnom pruhu,“ doplnilo KR PZ.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Foto: Facebook.com/Air-Transport Europe

Pridaj komentár