Rimavská Sobota

RIMAVSKÁ SOBOTA: Tieto komunikácie mesto vyasfaltuje za dotáciu od vlády (ZOZNAM)

RIMAVSKÁ SOBOTA – Veľkú časť financií, ktoré mesto Rimavská Sobota dostalo ako dotáciu počas nedávneho výjazdového rokovania vlády SR, využije na rekonštrukciu niektorých komunikácií v meste. Na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) o tom informoval primátor Jozef Šimko.

Celý okres Rimavská Sobota dostane od vlády viac ako 1,2 milióna eur, z toho priamo samospráva okresného mesta približne 252 000 eur. „Ja som navrhoval vláde, aby sme tieto finančné prostriedky prerozdelili na asfaltovanie ulíc a chodníkov v meste a na dopravné ihrisko,“ povedal Šimko s tým, že konkrétne lokality na asfaltovanie vybralo vedenie mesta a jednotlivé poslanecké kluby.

Ako spresnil, 100 000 eur pôjde na asfaltovanie úseku Okružnej ulice v Tomašovej, konkrétne od križovatky ku hvezdárni až po hasičskú stanicu. Ďalších 20 000 eur by šlo na vyasfaltovanie priestranstiev medzi Daxnerovou a Gorkého ulicou.

Obnoveným úsekom má byť i Ulica Ludvíka Svobodu od kruhového objazdu pri Tescu cez most až po vchod č.1 na tejto ulici. „Tam to už máme aj vyčíslené, bude to stáť 24 300 eur,“ dodal primátor.

Zrekonštruovaná má byť tiež križovatka Tomašovskej ulice s Dobšinského (neďaleko školy či reštaurácie Kongo) za asi 14 100 eur. Ďalšou je chodník na Fábryho ulici smerom k nemocnici a rovnako chodník na Francisciho ulici pri kine Orbis a Slovenskej sporiteľni. Takisto bude zrekonštruovaný aj chodník na Cintorínskej.

Poslednou lokalitou je vnútroblok na Ulici L. Svobodu 1 – 6 (nebolo to presne konkretizované, ale zrejme ide o chodníky za spomínanou bytovkou). Ako primátor dodal, možnosti na ďalšie asfaltovanie v budúcnosti budú minimálne, keďže ekonomická situácia v štáte je kritická.

V budúcom a nasledujúcich rokoch budeme môcť robiť v rámci mesta len najnutnejšie veci, kým sa situácia nezlepší,“ avizoval Šimko s tým, že by rád zrekonštruoval každú ulicu, ale nie sú na to finančné prostriedky.

Na návrh poslanca Romana Vaľa však z peňazí od vlády môže byť ešte opravený chodník na Hlavnom námestí a Ulici SNP. Upozornil, že na mnohých miestach sú dlaždice odlepené, neraz je pod nimi voda, ktorá pri chôdzi môže ľudí ošpliechať. Opravu by podľa neho zvládli zrealizovať Technické služby mesta.

Primátor s jeho pripomienkou súhlasil a informoval, že ak sa zvýšia financie z dotácie od vlády, opravia za ne aj tento chodník. Prisľúbil, že príslušnú investíciu zaradia do správy, ktorú v stredu 26. 6. odosielajú na Úrad vlády SR.

Okrem asfaltovania pôjde časť dotácie aj na dokončenie dopravného ihriska. Naň mesto získalo dotáciu asi 150 000 eur aj pred niekoľkými rokmi pri predchádzajúcom výjazdovom rokovaní.

Primátor na záver rokovania pripomenul, že okrem rimavskosobotskej samosprávy dostali vládne dotácie aj iné organizácie v meste. Celkovo tak výška príspevku od vlády podľa jeho slov presiahla 300 000 eur.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Sobotnik.sk

Recent Posts

RADNOVCE: Na post starostu kandiduje 6 ľudí, 4 z nich sú nezamestnaní

K urnám prídu voliť starostu či poslanca aj obyvatelia niektorých obcí Gemera-Malohontu a Novohradu. Celý…

10 hodín ago

RIMAVSKÁ SOBOTA: Dokedy bude zúžená cesta pri priemyselnom parku?

Zúžená cesta by čoskoro mala byť minulosťou, ako potvrdila polícia aj ministerstvo hospodárstva. Stane sa…

12 hodín ago

Na hlavnej ceste medzi Tornaľou a R. Sobotou skončilo auto prevrátené na boku

Jedna osoba utrpela zranenia pri dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok večer na hlavnej…

1 deň ago

Pozreli sme sa do veľkej slovenskej bane. Už čoskoro môžete aj vy

Novou turistickou atrakciou Gemera sa stanú vstupy do bane pri Jelšave. Pôjde o nevšedné dobrodružstvo…

4 dni ago

Hollókő je unikátna maďarská dedina so strechami z Poltára

Klenotom medzi maďarskými dedinami je obec Hollókő. Pre zachovanú ľudovú palócku architektúru je lákadlom pre…

5 dní ago

R2 KRIVÁŇ – MÝTNA: Problém so skládkou ani po roku nevyriešili. Môže to ovplyvniť termín dokončenia

Najzložitejšia slovenská dopravná stavba súčasnosti, rýchlostná cesta R2 Mýtna - Kriváň, napreduje každým dňom Celý článok…

6 dní ago