ČÍŽ: Po čelnej zrážke zostala v aute zakliesnená osoba, zasahovalo 9 hasičov. Vyslaný bol aj vrtuľník

Nehoda Číž

ČÍŽ – Deviati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na troch kusoch techniky zasahovali v v piatok 5. júla 2024 predpoludním pri nehode, ktorá sa stala pri obci Číž na juhu Rimavskosobotského okresu. O ich zásahu informoval Jozef Fekiač z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Banská Bystrica.

Šlo o čelnú zrážku dvoch osobných motorových vozidiel na štátnej ceste II/571 v katastri obce Číž. Na mieste udalosti sa nachádzajú celkovo traja účastníci dopravnej nehody,“ uviedol Fekiač.

Dodal, že v čase príchodu príslušníkov HaZZ sa v jednom z havarovaných vozidiel nachádzala zakliesnená osoba. Z havarovaného vozidla bola vyslobodená prostredníctvom hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia a následne odovzdaná posádke Záchrannej zdravotnej služby,“ pokračoval Fekiač.

Zranenia jedného z účastníkov nehody boli takej povahy, že k miestu nehody bol vyslaný vrtuľník s leteckými záchranármi. Na mieste udalosti sa nachádza aj hliadka polície.

Príslušníci HaZZ zabezpečili havarované vozidlá proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín. Uniknuté prevádzkové kvapaliny boli zasypané sorbčnou látkou a zozbierané do zbernej nádoby,“ zakončil Fekiač.

Záchranársky vrtuľník, leteckí záchranári

DOPLNENÉ o 12:15: Presne o štvrť na jednu sa nám podarilo severne od Rimavskej Soboty odfotografovať záchranársky vrtuľník. S najväčšou pravdepodobnosťou prevážal zranenú osobu do Fakultnej nemocnice s poliklinikou T. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Foto: Facebook.com/Dopravný servis RS a okolie (SR) – Szabolcs Babik

Pridaj komentár