R. SOBOTA: Pri priemyselnom parku pribudol semafor, treba rátať so zdržaním

RIMAVSKÁ SOBOTA – Vodiči prechádzajúci hlavnou cestou I/72 pri štátnom priemyselnom parku v Rimavskej Sobote musia v najbližšej dobe rátať so zdržaním. Od dnešného dňa (26. 9. 2024) tam totiž osadili semafor a premávka je presmerovaná do jedného jazdného pruhu.

Semafor pri budúcom závode Winkelmann pripravovali dnes predpoludním a popoludní už bol v prevádzke. Podľa našich skúseností treba rátať s niekoľkominútovým zdržaním. Počas rannej špičky to však môže trvať dlhšie, to sa však reálne ukáže až v piatok (27. 9.).

Práce v zúženej časti vozovky
Práce v zúženej časti vozovky

Dôvodom zmeny organizácie premávky sú práce na odfrézovanej časti vozovky pri priemyselnom parku. Začali tam budovať podložie pre budúce odbočovacie a pripájacie pruhy do závodu Winkelmann.

Časť vozovky v tomto úseku však odfrézovali už pred tromi mesiacmi a už odvtedy je cesta pri priemyselnom parku zúžená. Prvé týždne dokonca ani neboli vyznačené dočasné jazdné pruhy. Zúženie cesty navyše spôsobovalo problémy, keďže hlavne kamióny a iné nákladné autá často pri prejazde zasahovali aj do druhého jazdného pruhu. Sťažovali sa nám na to viacerí vodiči.

Kamión na zúženej ceste pri priemyselnom parku R. Sobota
Kamión na zúženej ceste pri priemyselnom parku R. Sobota

Práve počas uplynulých dní sme zisťovali, kto má práce pri zúženej ceste realizovať a prečo tam celé mesiace nevidieť nejaký pracovný ruch. Oslovili sme ministerstvo hospodárstva, ktoré nás odkázalo na ministerstvo dopravy, prípadne Slovenskú správu ciest.

Slovenská správa ciest nie je realizátorom vybudovania križovatky do priemyselného parku. Stavebnú akciu realizuje spoločnosť MH Invest, ktorá na základe žiadosti získala povolenie o čiastočnom zúžení na ceste I/72,“ odpovedal nám hovorca SSC Lukáš Trepáč.

Semafor pri priemyselnom parku
Semafor pri priemyselnom parku

MH Invest je spoločnosť patriaca pod ministerstvo hospodárstva, ktorá spolupracuje pri výstavbe priemyselných parkov a zón podľa konkrétnych požiadaviek investorov. Ju sme zatiaľ osloviť nestihli, keďže medzičasom došlo k spomínanej organizácii dopravy, ale pokúsime sa od nich zistiť ďalšie podrobnosti.

Práce na vedení veľmi vysokého napätia
Práce na vedení veľmi vysokého napätia

Dnes medzitým prebiehali ďalšie práce aj pri odbočke k bývalým ZŤS. Robotníci tam osadzovali nové stĺpy vedenia veľmi vysokého napätia a budovali prípojku elektrického vedenia do budúceho priemyselného parku.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár