RADNOVCE: Na post starostu kandiduje 6 ľudí, 4 z nich sú nezamestnaní

voľby starostu

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – V jednom meste a 37 dedinách na Slovensku sa v sobotu 5. októbra 2024 budú konať doplňujúce komunálne voľby. K urnám prídu voliť starostu či poslanca aj obyvatelia niektorých obcí Gemera-Malohontu a Novohradu.

Spomínané jedno mesto je práve na Gemeri a ide o Dobšinú. Primátor Ján Slovák sa v januári vzdal funkcie, ako oficiálnu príčinu uviedol zdravotné dôvody. Zastupujúcim primátorom sa vtedy stal Karol Horník. O post primátora Dobšinej sa budú uchádzať štyria kandidáti, Horník však medzi nimi nie je.

Nového starostu si budú voliť aj v dedine Radnovce v Rimavskosobotskom okrese. Tam za starostu kandiduje šesť ľudí, víťaz volieb nahradí bývalého starostu Aladára Bariho. Zaujímavosťou je, že podľa oficiálnych dokumentov na stránke obce sú štyria z kandidátov nezamestnaní.

S bývalým starostom Radnoviec, ktorému sa počas pôsobenia vo funkcii podarilo v dedine zrealizovať viacero väčších investičných akcií, sme sa pokúšali dva dni skontaktovať, mal však vypnutý telefón.

Pokiaľ ide o historické územie Gemera-Malohontu a Novohradu, starostu si budú voliť aj v Telgárte (okres Brezno), Sennom (okres Veľký Krtíš) a Lentvore (okres Lučenec). Poslanca budú voliť v Dubovci (okres Rimavská Sobota).

Voľby sa mali konať i v dedine Krná v Poltárskom okrese, tam sa však nenašiel žiadny záujemca o post starostu. Voliť sa nebude ani v Petrovciach (okres Rimavská Sobota), kde je uvoľnené miesto poslanca, o ktoré takisto nemá nikto záujem.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár