Hasiči zasahujú pri zrazenej osobe v Licinciach aj požiari rušňa pri Telgárte

GEMER/MALOHONT – Dva výjazdy absolvovali v pondelok (7. 10. 2024) podvečer hasiči v rámci regiónu Gemer-Malohont. O ich zásahoch informoval Matej Peniak z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Banská Bystrica.

Prvý výjazd absolvovali hasiči z hasičskej stanice v Revúcej k nehode, ktorá sa stala v Licinciach. „Jedna osoba bola zrazená osobným motorovým vozidlom. Je ošetrovaná posádkou Záchrannej zdravotnej služby (ZZS),“ konkretizoval Peniak.

Dodal, že na mieste zasahovali traja príslušníci HaZZ na jednom služobnom vozidle. Havarované auto zabezpečili proti náhodnému pohybu, úniku prevádzkových kvapalín a vzniku požiaru.

Druhá udalosť sa stala na železničnej trati pri Závadke nad Hronom, ale ešte v katastri Telgártu. Hasiči boli privolaní k rušňu, ktorému sa dymilo z motorovej časti.

Po príchode bolo prieskumom zistené, že požiar bol uhasený zamestnanom Železníc SR. Motorová časť rušňa bola skontrolovaná termokamerou. Rušeň bol odvetraný a zabezpečený proti vzniku požiaru,“ doplnil Peniak s tým, že zasahovali štyria hasiči s dvoma vozidlami.

Foto: ilustračné, Unsplash.com

Pridaj komentár